Skocz do zawartości
Aby w pełni korzystać z forum musisz zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj. Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz ticketa na naszym discordzie.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

[AIAD] Skargi na funkcjonariusz Police Department.

wujekeddy

Rekomendowane odpowiedzi

image.thumb.png.3220f212e61df1c7d0f7c073da9b0a6a.png

Administrative Internal Affairs Division - to wydział, który odpowiada za nadzorowanie służby funkcjonariuszy oraz poprawności wykonywania powierzonych im obowiązków, fundamentalną kwestią funkcjonariuszy podległych pod w/w wydział jest bezstronność, którą każdy członek z góry zobowiązuje się utrzymywać. W związku z powyższym A.I.A.D publikuje otwarty temat, w którym każdy z obywateli może złożyć skargę/zażalenie na sposób przeprowadzonych czynności podczas służby. Dlatego jeśli uważasz iż którykolwiek z funkcjonariuszy nagiął jakiekolwiek normy/zasady funkcjonowania frakcji koniecznie poinformuj o tym w/w wydział stosując się do poniższego wzoru. Co warto zaznaczyć wydział ten zobowiązuje się do rozpoczęcia procesu weryfikacji nadużycia w ciągu nie większym niż 24h w celu wyeliminowania niepożądanych zachowań przez funkcjonariuszy.

Śledczy z wydziału A.IA.D, są odpowiednio przeszkoleni oraz posiadają odpowiednie uprawnienia w zakresie rozwiązywania jak najszybciej wszelakich niedogodności w oparciu o zgromadzone materiały dowodowe przez oskarżonych, dodatkowo proces ten w przypadku poważnego narażenia skutkuje automatycznym; wszczęciem postępowania/rozpoczęciem procesu przesłuchania a w najgorszym wypadku zawieszeniem do czasu zakończenia się ów procesu. Mimo wszystko funkcjonariusz oskarżony również zostaje uprawniony do wydania oświadczenia obronnego na swoje zachowanie lub zachowanie milczenia do czasu zakończenia się postępowania.

image.png.b2bcd4aad8f439c027f71a1dec19409e.png 

Wniosek składamy w tym temacie dodając odpowiedź zgodnie z poniższym wzorem oraz odpowiednimi materiałami dowodowymi - bez takowych wydział A.I.A.D zastrzega sobie prawo do odrzucenia skargi bez podania powodu. Dlatego jeśli byłeś świadkiem wykroczenia służbowego, zauważyłeś podejrzane lub nieprawidłowe wykonywanie obowiązków przez funkcjonariuszy zgłoś to!

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego:
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego:
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji:
Czy posiadałeś status RP podczas w/w sytuacji: tak/nie
Czy funkcjonariusz posiadał status RP podczas w/w sytuacji: tak/nie
Treść zgłoszenia lub oskarżenia:
Podaj punkt regulaminu serwera lub frakcji, który został naruszony:
Czy funkcjonariusz został ukarany przez administrację lub KSF:
Materiały dowodowe w załączniku (tylko link):

eddy.png.fea87d85ffbe3d0a5fe1b1cfad1093a0.pngmichas.png.6f6e7174502e255a3d0f9eb96400b835.png

Edytowane przez WujekEddy

Nick OOC lub IC na serwerze: VI Storm (Blancii)
Nick OOC lub IC na serwerze osoby chwalonej: Adikoo(Hank Over), Nobcio(George Oxygen),ZenonMartyniuk (?) i Okikosek(?)
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 17.05 od godziny 22:30 do 23:30 około
Treść pochwały: Czterech policjantów wykonywało pościg. Poradzili sobie bardzo dobrze na zakrętach ,które im spowodowałam. Przez dobre 10 minut trwał pościg. Chłopaki naprawdę super sobie poradzili.  Szybko i bez problemowo zatrzymali mnie. Przedstawili mi moje zasady. Po podjechaniu na komisariat,w celu wyjaśnienia sytuacji otrzymałam możliwość dodzwonienia się do adwokata. Po rutynowym przeszukaniu przez policjanta ZenonMartyniuka, Hank Over i George Oxygen funkcjonariusze przeprowadzili ze mną wywiad.  W trakcie tego wywiadu funkcjonariusz Okikosek zachował godną postawę i zaproponował mi kawę, bądź wódę. Zgodnie z statutem RP odegrał on bardzo dobrą pracę.
Czym funkcjonariusze zasłużyli na pochwałę: Za godny pościg i dobry wywiad oraz za ładne zgranie i współpracę.

20230517_233728.jpg

• Lubię to 2
  • Dziękuje 1

Opublikowano (edytowane)

W związku z powyższy zgłoszeniem, wydział AIAD rozpoczął proces przeprowadzający czynności weryfikacyjny pod kątem przeprowadzonych czynności przez w/w funkcjonariusz, jednocześnie w imieniu całego zarządu dziękujemy za złożenie ów pochwały, która bądź co bądź jak wynika z treści zgłoszenia została złożona na podstawowe zadania funkcjonariuszy bo mimo wszystko jest w ich zadaniach służbowych, niemniej jednak biorąc pod uwagę okoliczności, w których Pani się znalazła, nie spodziewaliśmy się pozytywnej opinii dlatego też jest nam niezmiernie miło zobaczyć kolejnego zadowolonego obywatela w naszym mieście podczas działań San Andreas Police Department. Jednocześnie informujemy iż Administrative Internal Affairs Division już teraz jest w stanie wydać opinię na temat zgłoszenia co rzecz jasna - werdykt zostaje pozytywnie rozpatrzony, tym samym w/w funkcjonariusze za dopełnienie wszelkich obowiązków, bezstronność oraz przede wszystkim profesjonalizm, o którym Pani wspomniała jest rzeczą, na którą kładziemy niesamowity nacisk. Raz jeszcze dziękujemy za nadesłane zgłoszenie, z wyrazami szacunku.
image.png.e9ea3901fb1ad0fb82cddd852a2be9ca.png

• Lubię to 2

• 3 tygodnie później...

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: NitroEZ
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: MlodyHankus
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 17;27
Czy posiadałeś status RP podczas w/w sytuacji: tak/nie tak
Czy funkcjonariusz posiadał status RP podczas w/w sytuacji: tak/nie tak 
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: zabrał mi bronie i 2 k ammo jak mialem licencje na bron 
Podaj punkt regulaminu serwera lub frakcji, który został naruszony: zabrał mi  bronie i ammo
Czy funkcjonariusz został ukarany przez administrację lub KSF: nie 

Godzinę temu, NitroEZ napisał:

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: NitroEZ
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: MlodyHankus
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 17;27
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: zabrał mi bronie i 2 k ammo jak mialem licencje na bron 
Podaj punkt regulaminu serwera lub frakcji, który został naruszony: zabrał mi  bronie i ammo

W związku ze zgłoszeniem, wydział AIAD rozpoczął proces weryfikacji zdarzenia - podczas rozpoczęcia przeanalizowaliśmy dostępne materiały wewnętrzne Police Department, z których wynika iż użyłeś broni broni palnej w stosunku do funkcjonariuszy; mlodyhankus o numerze odznaki; 12176, Solos o numerze odznaki; 12251, Okikosek o numerze odznaki 10335, Noobcio o numerze odznaki; 09215, ZenonMartyniuk o numerze odznaki; 12386, Zielony635 o numerze odznaki; 11375 - jak wynika z raportu zarekwirowanych rzeczy zostały Ci zabrane; M4, MP5, amunicja 5.56mm x46, amunicja 9mm x1, haszysz x23. Całość jest aktualnie przechowywana i względem w/w funkcjonariuszy toczy się procedura przesłuchania. Odpowiedz nam proszę czy z w/w zarzutami się zgadzasz jakobyś użył broni palnej w stosunku do funkcjonariuszy oraz prosimy o dostarczenie przez Ciebie na SAPD HQ licencji posiadania broni palnej.

Witam ponownie, podczas weryfikacji zaistniałej sytuacji zostanie sporządzony raport, natomiast jako wydział AIAD przedstawimy jedynie część materiałów dowodowych oraz konkretny powód, dla którego w/w przedmioty zostały zarekwirowane - rozpoczynając zatem... dnia dzisiejszego jest to 04.05.2023, doszło do strzelaniny w mieście Los Santos, w której użyłeś broni palnej raniąc przy tym funkcjonariusza; Zielony635 o numerze odznaki; 11375, dowód z bodycama; [2023-06-04 17:18:32] [Output] : Zostałeś zabity przez gracza NitroEZ, dodatkowo z rąk Twojego współdziałacza również został on postrzelony co wynika z kolejnego materiału dowodowego; [2023-06-04 17:20:49] [Output] : Zostałeś zabity przez gracza ToMilekX_. więc funkcjonariusz został zabity "bw po bw", jednakże nie o tym mowa, w związku z faktem iż postrzeliłeś funkcjonariusza zostały Ci odebrane wszelkie nielegalne przedmioty mogące stanowić zarówno bezpośrednie zagrożenie w życiu/zdrowiu pozostałych funkcjonariuszy, tym samym posiadaliście ilość narkotyków przy sobie, która jest niedopuszczalna w stanie San Andreas, dlatego zostaliście osadzeni na podstawie;

[Art. 8 §6 pkt. 5] Zabójstwo innego człowieka - 120 Minut odsiadki 
[Art. 8 §6 pkt. 2] Pomoc w zabójstwie/usiłowanie zabójstwa - 60 Minut odsiadki

Dlatego też zarekwirowanie był zasadne przez w/w funkcjonariuszy w związku z czym skarga zostaje odrzucona, a dodatkowo napomknę jakoby wystawienie materiałów dowodowych również było obowiązkowe, dlatego na przyszłość prosimy zwracać na to uwagę. Z poważaniem wydział AIAD.
image.png.b1169858b75a96580f1896cba7374b8c.png

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: grzybon
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: ZenonMartyniuk
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 16:15 (około)
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: po chwilowym pościgu zaczeliśmy odgrywać RP bo uderzyłem w ścianę, zacząłem wtedy udawać że mnie coś boli, wtedy on wpisał /me spogląda na ciało zatrzymanego/poszkodowanego i odegrałem wtedy że jest już ok i wsiadłem do samochodu zacząłem uciekać dalej ścigaliśmy się parę minut i znowu uderzyłem w ścianę i zacząłem odgrywać że nie oddycham i kolega który kierował odjechał żeby miał pewność że nie ucieknę mu drugi raz. Wtedy on założył mi kajdanki i wsadził do samochodu policyjnego i napisał mi na czacie "NIE MUSZĘ ODGRYWAĆ Z TOBĄ RP BO ZROBIŁEŚ FAILRP)
Podaj punkt regulaminu serwera lub frakcji, który został naruszony: Odgrywałem RP normalnie 
Materiały dowodowe w załączniku (tylko link): Nie posiadam, proszę nie odrzucać od razu mojego postu. Był przy tym każdy policjant 🙂

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: Duzy_Komar
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: Noobcio
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: gdzies tak 18:55
Czy posiadałeś status RP podczas w/w sytuacji: tak/nie nie
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: Zatrzymałem się pod mechanikiem [Doherty] I Noobcio w pewnej chwili mnie rozstrzelał 
Podaj punkt regulaminu serwera lub frakcji, który został naruszony: Zabił mnie ponieważ podjechałem.
Materiały dowodowe w załączniku (tylko link):Niestety nie mam dowodu, ale były przy tym osoby trzecie: mlodykomar2 oraz Kleureq

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego:Kleureq 
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego:Krzysiek
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji:18:53
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: wjechalem sobie na mecha w kolejke i nagle wszystko sie zacielo po czym sie okazala ze wywalilo mi network trouble wchodze ponownie na server szukam ostatnia pozycja klikam, i co? podchodzi do mnie policjant mowi zebym sie poddal caly czas celowal do mnie mechanik mnie juz naprawil wiec chcialem wyjechac z mechanika ale oczywiscie byly kolczatki chcialem jechac do tylu zeby zaparkowac na parkingu lecz nagle policjant Krzysiek oddaj we mnie strzaly i mnie zabil. Po czym zakul mnie w kajdanki sprawdzil moje dokumenty i wsadzil mnie do pojazdu policyjnego gdy dotarlismy do wiezienia Krzysiek wyciagna mnie z pojazdu a gdy weszlismy do budynku i co? wywalilo mi network trouble i musze siedziec 1h 10min w areszcie za network trouble super rp panowie z SAPD.
Podaj punkt regulaminu serwera lub frakcji, który został naruszony: zabil mnie poniewaz ucieklem jakies 30 min przed tym zdarzeniem dla policji.
Czy funkcjonariusz został ukarany przez administrację lub KSF: Nie
Materiały dowodowe w załączniku (tylko link):nie mam dowodu, ale byly przy tym osoby trzecie: mlodykomar2 oraz Duzy_komar.

Witam serdecznie, wydział AIAD chcąc przeprowadzić dochodzenie w sprawie w/w oskarżających; @oliwier, @Bruckive, @Kleureq nie posiada dosłownie żadnych materiałów dowodowych, które mogłyby udowodnić nagięcie uprawnień przez w/w funkcjonariuszy, w związku z faktem iż jest to wymagany element każdego zażalenia tym samym informujemy iż proces ten nie może i nie rozpocznie się, gdyż świadkowe zdarzenia nie są i nie będą brani jaki materiał dowodowy, na podstawie którego możemy wyciągać jakiekolwiek konsekwencje. Jednocześnie informujemy iż wymienione wyżej skargi zostają odrzucone.image.png.b1169858b75a96580f1896cba7374b8c.png

• 2 tygodnie później...

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: Patryk99
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: Zielony635
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 22.06.2023 12:45
Czy posiadałeś status RP podczas w/w sytuacji: Nie
Czy funkcjonariusz posiadał status RP podczas w/w sytuacji: Chyba nie
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: Witam pracownicy SAPD zablokowali sobie autostradę w kierunku LV. Po podjechaniu odjechałem, kolejno pracownicy ruszyli za mną. Zatrzymałem się przy autostradzie, a Funkcjonariusz Zielony635 rozpoczął FTS-a. Patrząc na sytuacje ze strony Amerykańskich struktur Policji, funkcjonariusze NIE MAJĄ PRAWA zatrzymywać do kontroli bez powodu. Przez całą sytuację trafiłem do więzienia na 45 minut. Według mnie jest to złamanie przepisów. Na dodatek podczas powrotu funkcjonariusz najprawdopodobniej chciał nazwać mnie ,,Idiotą".
Podaj punkt regulaminu serwera lub frakcji, który został naruszony: [Art. 8 §3 pkt. 2] Ucieczka podczas kontroli - 35 Minut odsiadki
Materiały dowodowe w załączniku (tylko link): https://imgur.com/a/vrc7mty

• Lubię to 1
  • Haha 1
  • Co? 1

Witam serdecznie, wydział AIAD chcąc przeprowadzić dochodzenie w sprawie wyżej wymienionego oskarżającego; @Patryk99 nie posiada dosłownie żadnych materiałów dowodowych, które mogłyby udowodnić nagięcie uprawnień przez wyżej wymienionego funkcjonariusza. Poza tym podpunkt taryfikatora frakcji, który został według pana naruszony, odwołuje się do sytuacji, gdy osoba proszona o zatrzymanie się na poboczu zatrzyma się, ale po chwili zaczyna uciekać. Oto podpunkt uwzględniający karę dla osoby zawracającej/uciekającej przed DUI checkpoint; "§3. pkt. 1; Ucieczka przed Departmentem w chwili próby podjęcia zatrzymania - 45 Minut odsiadki". Reasumując wszelkie treści napisane przez moją osobę skarga zostaje skarga zostaje odrzucona.

• 2 tygodnie później...

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego:Duzy_Komar
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego:JohnKorton & Kaczorrro
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji:20:57
Czy posiadałeś status RP podczas w/w sytuacji: tak/nie Nie
Czy funkcjonariusz posiadał status RP podczas w/w sytuacji: tak/nie Tak
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: Byłem na ndm, przy dm i funkcjonariusz zabił mnie. [Na NDM]  a nastepnie zabral mi bron oraz amunicje.
Czy funkcjonariusz został ukarany przez administrację lub KSF:Nie.

Zrzut ekranu (249).png

Witam ponownie @bruckive, podczas weryfikacji zaistniałej sytuacji został sporządzony raport, z którego wydział AIAD dowiedział się paru kluczowych informacji, uściślając broń została skonfiskowana na podstawie taryfikatora frakcyjnego. Kolejna informacja, o której się dowiedziałem to fakt, że osoby w identycznym stroju jak twój oddawały strzały w kierunku funkcjonariuszy, przez co policjanci mieli prawo do zatrzymania oraz przeszukania twojej osoby (pomijając, że wcześniej przed nami uciekałeś). Reasumując ze względu na brak odpowiedniego materiału dowodowego oraz kierując się raportem sporządzonym przez oskarżonych, skarga zostaje odrzucona.

Podpunkty taryfikatora frakcyjnego które dotyczyły twojego zatrzymania:

[Art. 8 §3 pkt. 1] Ucieczka przed Departmentem w chwili próby podjęcia zatrzymania - od 35 do 55 Minut odsiadki;
[Art. 8 §3 pkt. 6] Posiadanie broni bez wymaganych licencji - od 30 do 50 minut odsiadki oraz konfiskata;
[Art. 8 §6 pkt. 6] Uczestnictwo w gangu/zorganizowanej grupie przestępczej - od 60 do 80 Minut odsiadki.

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: Komarzyca
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: Kaczorrro
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 18:55
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: No to tak, wszystko zaczeło się od tego że postanowiłem sobie że tak powiem "Pobawić się z SAPD" no i nagle sapd chce mnie zatrzymać (to było już któryś raz gdzie logłem no i tym razem nie logłem bo otrzymałem ostrzeżenie no to wysiadam, mówie do policjanta zeby szybko mnie dał do więzienia bo nie mam czasu. To wzią mnie w kajdanki i podszedł ze mną do pojazdu policyjnego następnie pan tam coś robił i coś mi powiedział o broni (i oto w tym wszystkim chodzi w tej skardze) no i tam coś mówił ja nie słyszałem co on mówi bo miał robota, no to dał mnie do pojazdu policyjnego i pojechaliśmy do więzienia. Pan mnie dał do więzienia i patrzę sobie pod i a tam co? Klikam w zakładkę Broń a co się okazuje? Nie mam połowy rzeczy, Pan Kaczorrro zabrał mi 2 hk416 i całe ammo i to wszystko jest teraz, ponieważ z więzienia napisałem do pana Kaczorrro i piszę gdzię są moje bronie i cała amunicja? A pan Kaczorrro zamiast mi odrazu powiedzieć to pisze że zostałem poinformowany dlaczego nie mam swoich broni. Następnie pisze to samo żeby mi wypisał powód dlaczego mi zabrał bronie i ammo, i nagle pan napisał ze jestem w organizacji przestępczej i coś tam że ta bron niby była no coś tam było ze niby z niej strzelano a nawet nie zdałem jeszcze egzaminu żeby wejść na dm. I teraz najlepsze, bo miałem tak jak wcześniej pisałem miałem 2 HK416 z czego 1 była nowo co zakupiona więc gdzie niby miałem z niej strzelać jak dopiero co ją zakupiłem Pan Kaczorrro mógł mi zostawić chociaż 1 hk416 które powtarzam jeszcze raz (NIE BYŁO UŻYWANE) więc nwm dlaczego pan Kaczorrro zabrał mi broń która była nawet nie używana a to wszystko piszę dlatego że mam licencję na broń.
Czy funkcjonariusz został ukarany przez administrację lub KSF: NIE

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: LionelMessi
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: Ekspert
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 09.07.2023 godzina około 18:10
Czy posiadałeś status RP podczas w/w sytuacji: NIE
Czy funkcjonariusz posiadał status RP podczas w/w sytuacji: TAK
Treść zgłoszenia lub oskarżenia:A więc sprawa wyglądała tak, że policjanci mieli nad głową status RP. Udało im się zabić nas na strefie DM po czym zawineli nas do radiowozu. Jeden z nich początkowo n nie odegrał żadnego RP typu /me Krzyżuje ręce, wyciąga kajdanki i zakuwa czy coś w tym rodzaju. Jednak gdy wyjechaliśmy ze strefy DM to obydwoje nie trzymali się tej zasady i mieli wylane na jakie kolwiek statusy. Gdy zwróciliśmy im na to uwagę funkcjonariusze się wielce oburzyli. Kazali oddać bronie co przez brak czasu zrobiliśmy. Pojechaliśmy na mechanika frakcyjnego gdzie funkcjonariusze naprawili swój pojazd i jeden z nich *Ekspert* napisał nam, że mamy prawo do adwokata. Gdy wyraziliśmy chęć do wzięcia adwokata Ekspert powiedział że trzeba mieć status RP aby takiego wziąć, nie neguje tego lecz wiele policjantów pozwala na wzięcie takiego bez statusu. Jednak nawet jeśli taki jest potrzebny a funkcjonariusze ściśle trzymają się regulaminu to czy oni nie powinni przypadkiem odgrywać również RP ? ;) Gratuluje tylko Ekspertowi i życzę więcej takich funkcjonariuszy to cały serwer bedzie zadowolony :*
Materiały dowodowe w załączniku (tylko link): https://youtu.be/tV9vTjwqgak
Załączam również zadowolonego obywatela z usług SAPD : https://www.youtube.com/watch?v=hiA4HA0uyEo

Edytowane przez kxsyy

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: Jackoob328
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: Komar
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 09.07.2023 godz. około 18:30
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: Funkcjonariusz Komar podczas akcji na dm gdy zostałem zabity przy zatrzymaniu mnie nie odgrywał RP mimo zaznaczonego statusu RP po chwili wyjechaliśmy ze strefy dm i zaczęła się w moim kierunku interwencja nie odgrywał RP po chwili  kazali mi oddać bronie mimo tego że mam na nie licencje po chwili gdy podjechali na mechanika frakcyjnego gdzie naprawili radiowóz  drugi policjant który wtedy był w radiowozie [Ekspert] napisał że mam prawo do adwokata. Gdy wyraziłem chęć do wzięcia adwokata Ekspert powiedział że trzeba mieć status RP nad głową gdzie większość policjantów podczas zatrzymania pozwala brać adwokata mimo tego że się  nie ma statusu RP nawet jeśli taki status trzeba było mieć to czemu oni mimo zaznaczonego statusu RP go nie odgrywali ?

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: Chopin
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: Setino
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 16.07.2023 19:04
Czy posiadałeś status RP podczas w/w sytuacji: Nie
Czy funkcjonariusz posiadał status RP podczas w/w sytuacji: Tak
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: Będąc na mechaniku usłyszałem syreny, więc postanowiłem podjechać i sprawdzić co się dzieje. Jak dojechałem zauważyłem graczy którzy kłócą z f-uszami. Następnie postanowiłem zrobić rundkę dookoła bloków. Gdy byłem w pobliżu f-uszy jeden z nich rozpoczął ostrzał bez ostrzeżenia. Jak odjechałem napisałem w prywatnej wiadomości do Setino, aby wyegzekwować zwrot za uszkodzone opony. Gracz wymigał się z tematu i powiedział, że podesłał do Kopacki klip z pościgu w którym brałem udział na którym rzekomo lognąłem. Gdy uświadomiłem go, że jest w błędzie (dostałem crasha, poinformowałem jednego z SAPD na pw oraz na tt o zaistniałej sytuacji, możecie sobie sprawdzić w logach oraz również załączam screen z komunikatu o crashu) nie otrzymałem żadnej reakcji. Oczekuję zwrotu pieniędzy za opony oraz oficjalnych przeprosin za oszczerstwa kierowane w moją stronę jakobym to ja lognął podczas pościgu, a także ukaranie f-usza.

1. 3 Pracownik będący na służbie musi być opanowany, stanowczy oraz wyrozumiały w stosunku do drugiej osoby.

Materiały dowodowe w załączniku (tylko link): https://streamable.com/4igc8o https://imgur.com/a/jxoIsJ0  https://imgur.com/a/ozYfSFS ( zamieściłem jedynie logi, które są istotne )

Edytowane przez Chopin

• 2 tygodnie później...

Nick OOC lub IC na serwerze oskarżającego: Jackoob328
Nick OOC lub IC na serwerze oskarżonego: KrystianPamok
Data oraz godzina zaistniałej sytuacji: 31.07.2023 godz : około 13:05
Treść zgłoszenia lub oskarżenia: Podjechałem pod komisariat policji ponieważ miałem ważna sprawę po chwili kadet rozłożył mi kolczatkę za nic i mi przebił opony w moim aucie rozumiem jagbym coś zrobił ale ja poprostu podjechałem a on mi rozkłada kolczatki przed samochodem. Czemu tak zrobił ? Nie wiem